Informacje o dietetyku
Absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Doktorantka na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie. Dietetyk praktyk, edukatorka żywieniowa, uczestniczka wielu konferencji oraz autorka artykułów naukowych i popularnonaukowych.
Jej szczególnym zainteresowaniem jest dietoterapia w zaburzeniach miesiączkowania, a w szczególności zespół policystycznych jajników, który był tematem jej pracy magisterskiej. Zajmuje się również dietoterapią w insulinooporności, chorobach tarczycy oraz chorobach cywilizacyjnych tj. otyłość, miażdżyca, hipercholesterolemia czy cukrzyca. Z przyjemnością podejmie także współpracę z kobietami starającymi się zajść w ciążę bądź kobietami w ciąży.
W swojej pracy stara się w jak największym stopniu sprostać wymaganiom pacjenta oraz przekonać go, że zdrowe dania także potrafią być smaczne. Posiłki, które proponuje zawsze uwzględniają stan zdrowia, preferencje żywieniowe oraz możliwości finansowe pacjenta, a także jego umiejętności kulinarne.
Prywatnie miłośniczka zdrowego trybu życia, która kocha gotować i eksperymentować w kuchni tworząc własne dania. Uwielbia podróżować zarówno w celach turystycznych, jak i kulinarnych. W wolnych chwilach lubi usiąść z dobrą książką przy kubku ciepłej herbaty.
Jej szczególnym zainteresowaniem jest dietoterapia w zaburzeniach miesiączkowania, a w szczególności zespół policystycznych jajników, który był tematem jej pracy magisterskiej. Zajmuje się również dietoterapią w insulinooporności, chorobach tarczycy oraz chorobach cywilizacyjnych tj. otyłość, miażdżyca, hipercholesterolemia czy cukrzyca. Z przyjemnością podejmie także współpracę z kobietami starającymi się zajść w ciążę bądź kobietami w ciąży.
W swojej pracy stara się w jak największym stopniu sprostać wymaganiom pacjenta oraz przekonać go, że zdrowe dania także potrafią być smaczne. Posiłki, które proponuje zawsze uwzględniają stan zdrowia, preferencje żywieniowe oraz możliwości finansowe pacjenta, a także jego umiejętności kulinarne.
Prywatnie miłośniczka zdrowego trybu życia, która kocha gotować i eksperymentować w kuchni tworząc własne dania. Uwielbia podróżować zarówno w celach turystycznych, jak i kulinarnych. W wolnych chwilach lubi usiąść z dobrą książką przy kubku ciepłej herbaty.
Certyfikaty
Informacje o dietetyku
Dietetyk, wykładowca na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie, doktorant na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Ukończył studia licencjackie i magisterskie na kierunku dietetyka oraz liczne kursy doszkalające z zakresu żywienia człowieka.
Największą jego pasją jest żywność, żywienie i sport. W pracy zawodowej głównie zajmuje się dietetyką sportową pomagając zarówno amatorom, jak i profesjonalistom, którzy pragną poprawić swoje wyniki sportowe i zachować przy tym maksimum zdrowia. Posiada uprawnienia instruktora sportu w specjalności Karate Kyokushin, posiadając jednocześnie w tej dyscyplinie stopień mistrzowski 2 Dan. Współzałożyciel Klubu Sportowego Karate Kyokushin Lublin.
Prócz dietetyki sportowej zajmuje się także zdrowym odchudzaniem i dietoterapią takich schorzeń jak: otyłość, cukrzyca, insulinooporność, zespół metaboliczny, choroby wątroby, choroby tarczycy, choroby sercowo-naczyniowe, dolegliwości żołądkowo-jelitowe.
Prowadzi firmę szkoleniową EduNutrica.pl, która zajmuje się prowadzeniem edukacji żywieniowej m.in. w firmach, szkołach czy klubach seniora. Właściciel Poradni Dietetycznej Na Wagę Zdrowia.
Największą jego pasją jest żywność, żywienie i sport. W pracy zawodowej głównie zajmuje się dietetyką sportową pomagając zarówno amatorom, jak i profesjonalistom, którzy pragną poprawić swoje wyniki sportowe i zachować przy tym maksimum zdrowia. Posiada uprawnienia instruktora sportu w specjalności Karate Kyokushin, posiadając jednocześnie w tej dyscyplinie stopień mistrzowski 2 Dan. Współzałożyciel Klubu Sportowego Karate Kyokushin Lublin.
Prócz dietetyki sportowej zajmuje się także zdrowym odchudzaniem i dietoterapią takich schorzeń jak: otyłość, cukrzyca, insulinooporność, zespół metaboliczny, choroby wątroby, choroby tarczycy, choroby sercowo-naczyniowe, dolegliwości żołądkowo-jelitowe.
Prowadzi firmę szkoleniową EduNutrica.pl, która zajmuje się prowadzeniem edukacji żywieniowej m.in. w firmach, szkołach czy klubach seniora. Właściciel Poradni Dietetycznej Na Wagę Zdrowia.
Certyfikaty
Informacje o dietetyku
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Dietetyk, doradca żywieniowy, autorka publikacji naukowych i popularnonaukowych, prelegentka oraz organizatorka warsztatów z zakresu zdrowego odżywiania wśród każdej grupy wiekowej. Nieustannie podnosi swoje kwalifikacje biorąc aktywny udział w licznych konferencjach i szkoleniach z dziedziny dietetyki klinicznej i sportowej.
Specjalizuje się w dietetyce onkologicznej, żywieniu osób ze spektrum autyzmu i psychodietetyce. Tytuł licencjonowanego dietetyka obroniła pracą z zakresu bioaktywnych składników żywności o działaniu antynowotworowym. Doświadczenie w pracy z pacjentem onkologicznym zdobywała w Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. św. Jana z Dukli. Monitorowanie stanu odżywienia i ocena jakości życia pacjentów z nowotworem jelita grubego pozwoliły jej obronić tytuł zawodowy magistra dietetyki.
Zajmuje się również dietoterapią w powszechnych chorobach cywilizacyjnych, takich jak: otyłość, insulinooporność, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby jelit, hipercholesterolemia, miażdżyca i problemy hormonalne.
Wiedząc jak ważne jest zrozumienie i wsparcie, plan żywieniowy dostosowuje do każdego pacjenta indywidualnie. W pracy kieruje się zasadą, że zmiany nawyków żywieniowych, to nie same wyrzeczenia. W wolnej chwili spełnia się kulinarnie, gotując dietetyczne dania oraz piekąc zdrowsze alternatywy dla popularnych ciast.
Specjalizuje się w dietetyce onkologicznej, żywieniu osób ze spektrum autyzmu i psychodietetyce. Tytuł licencjonowanego dietetyka obroniła pracą z zakresu bioaktywnych składników żywności o działaniu antynowotworowym. Doświadczenie w pracy z pacjentem onkologicznym zdobywała w Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. św. Jana z Dukli. Monitorowanie stanu odżywienia i ocena jakości życia pacjentów z nowotworem jelita grubego pozwoliły jej obronić tytuł zawodowy magistra dietetyki.
Zajmuje się również dietoterapią w powszechnych chorobach cywilizacyjnych, takich jak: otyłość, insulinooporność, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby jelit, hipercholesterolemia, miażdżyca i problemy hormonalne.
Wiedząc jak ważne jest zrozumienie i wsparcie, plan żywieniowy dostosowuje do każdego pacjenta indywidualnie. W pracy kieruje się zasadą, że zmiany nawyków żywieniowych, to nie same wyrzeczenia. W wolnej chwili spełnia się kulinarnie, gotując dietetyczne dania oraz piekąc zdrowsze alternatywy dla popularnych ciast.