image/svg+xml

Pikantna zupa krem z pomidorów z mozzarellą i grzankami

23-01-2020 08:00

Nie masz pomysłu na obiad, a może chcesz rozgrzać się po wieczornym spacerze? 🔥 Jeśli tak, to mamy dla Ciebie idealny pomysł na szybki, rozgrzewający i przede wszystkim pyszny posiłek 😋


Więcej

Co warto wiedzieć o kawie?

09-01-2020 01:13

Kawa bez wątpienia jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Można ja wypić praktycznie wszędzie przyrządzoną na bardzo wiele sposobów. Z tego artykułu dowiesz kilku przydatnych informacji na temat kawy oraz tego jak wpływa na zdrowie.


Więcej

Dzień herbaty

15-12-2019 05:37

Dzień kawy, czekolady czy pizzy zna już niemal każdy, ale dzisiaj obchodzimy równie wdzięczne “święto” jakim jest Dzień Herbaty. O tej jednej z najpopularniejszych używek napisała dla Was nasza dietetyk Kinga Głaszewska


Więcej

Światowy Dzień Walki z Otyłością - co należy o niej wiedzieć i jak jej zapobiegać

22-10-2019 09:27

Dziś, 24 października, obchodzimy Światowy Dzień Walki z Otyłością. Zrób coś dla swojego zdrowia i zdrowia najbliższych - poświęć chwilę i zapoznaj się z naszym artykułem na temat szeroko pojętej profilaktyki otyłości oraz dowiedz się jakie skutki zdrowotne niesie ze sobą ta choroba.


Więcej

Kilka słów o profilaktyce nowotworu piersi

20-10-2019 06:15

Październik jest miesiącem, w którym szczególną uwagę przywiązuje się do profilaktyki nowotworów piersi. W naszym wpisie poruszamy temat odpowiedniego wsparcia żywieniowego oraz czynników zwiększających ryzyko zachorowania na ten rodzaj nowotworu.


Więcej

Relacja z konferencji roślinnej "Plant-Powered Perspectives 2019"

10-10-2019 01:50

W minionym tygodniu nasza dietetyczka mgr Kinga Głaszewska uczestniczyła w konferencji "Plant-Powered Perspectives" poświęconej roślinnej kuchni oraz w warsztatach kulinarnych w FoodLabMini, podczas których przygotowywała wegańskie potrawy (zdjęcia potrwa w poście). Kliknij "więcej" i zapoznaj się z relacją.


Więcej

Dyniowe kopytka na słodko

01-10-2019 09:25

Jesień to czas, w którym zdecydowanie na naszych stołach króluje dynia. W związku z tym przychodzimy do Was z bardzo prostym, ale za to jakim pysznym pomysłem na danie, w którym możecie wykorzystać zarówno jej miąższ, jak i pestki. Dynia swój kolor zawdzięcza beta-karotenowi, czyli pomarańczowemu barwnikowi roślinnemu, który jest silnym przeciwutleniaczem. Natomiast pestki dyni są doskonałym źródłem cynku, który bierze udział w powstawaniu wielu hormonów, w tym hormonów płciowych.


Więcej
1 2 3

Rejestracja telefoniczna w godz. 9.00-18.00 pod numerem:

+48 727 - 932 - 978

Skontaktuj się!

Z chęcią odpowiemy na Twoje wszystkie pytania!